معاون تولید، تجاری سازی و بازار ستاد توسعه زیست فناوری در حاشیه این جلسه خاطر نشان کردند: بزرگترین واحد زیست فناوری کشور با حجم تولیدی معادل 7 میلیون تن نیشکر، برای استحصال 700 هزار تن نیشکر با احداث هفت کارخانه تولید شکر خام هر یک با ظرفیت تولید 100 هزار تن شکر خام، و 4 کارخانه تصفیه شکرخام هریک با ظرفیت 175 هزارتن شکر سفید در سال، همچنین تولید ۳۳ میلیون لیتر الکل و ۱۲۰۰۰ تن خمیر مایع، متعلق به صنعت نیشکر است که با توجه به حجم عظیم این زیست توده، استفاده از آن بسیار ضروری می باشد. دکتر گلی زاده همچنین افزودند: با توجه به ظرفیتهای نهان وابسته به نیشکر مانند پسماند ها و استفاده از زه آب های نیشکر در شورورزی در ارتباط با پرورش میگو و غیره، و درخت زنجیره ارزشی مرتبط با آن که در فضای اقتصادی کشور ترسیم شده است، برقراری همکاری ویژه تحت یک موافقت نامه همکاری و حمایت مشترک مابین ستاد توسعه زیست فناوری و هلدینگ نیشکر جهت تدوین برنامههای عملیاتی و تشکیل زنجیره ارزش فراوردههای نیشکری ضروری است.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی ضمن اشاره به سبقهی این شرکت، به اهمیت ایجاد کشش بازار برای محصولاتی که حاصل از فرآوری ضایعات نیشکر است، درخواست کردند این مهم در برنامههای ستاد توسعه زیست فناوری و وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد تا توسعه فناوری منجر به ایجاد یک اقتصاد شود .
مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مدیر دفتر توسعه پایدار و امور فناوری، مجموعه نیشکر را یک مجموعه ارزی، توانمند و پیشرو عنوان کردند که حامل ظرفیتهای بسیار در نوآوری و ارتقا فناوری است. دکتر توسلی زاده اظهار داشتند؛ همواره ایجاد ظرفیتهای اقتصادی و فراهم کردن درآمد منطبق بر چارچوبهای علم و فناوری و همچنین استفاده از ظرفیت عظیم زیست توده در این حوزه مورد توجه این وزارت خانه بودهاست.
مشاور دبیر ستاد توسعه زیست فناوری اشاره کردند؛ صنعت نیشکر در موضوع ارزش غذایی و تأمین امنیت غذایی ایفای نقش میکند و به همین منظور ما باید تمرکزی را به اصل تحقیقات و پیشرفت فناوری در این مسئله اختصاص دهیم. دکتر رهنمایی همچنین به تشریح قوهی زیست فناوری مرتبط با مسیرهای بهرهبرداری از این صنعت پرداختند. ایشان در ادامه با ذکر نمونههای مختص ابزارهای مالی و ظرفیت های اقتصادی، سرمایه گذاری و حمایت علمی در جوانب مرتبط با تأمین امنیت غذایی را قابل انجام دانستند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با بیان اینکه طرح های حمایتی در حوزه دانشگاه فعال هستند، این طرح ها را بعنوان عاملی در جهت سرعت بخشی اجرای این موافقت نامه برشمردند و به لزوم شکل گیری واحدهای تحقیقاتی در راستای یافتن نظام موضوعات در مسائلی که بواسطه علم و فناوری یا سرمایه گذاری حل میشوند، اشاره کردند. دکتر قانعی همچنین ارزش ابزارهای حمایتی فراهم شده در قانون جهش تولید را در بلوغ نقشه راه و رفع فاصله تا اقتصاد بزرگ نیشکر را برجسته نمودند و با اشاره به ظرفیت دانشگاهی استان خوزستان زیل طرح تقسیم کار ملی، به این نکته اشاره کردند که باید این ظرفیت عظیم و نیز فناوری های نوین جهانی در راستای توسعه صنعت نیشکر استفاده شوند.
لزوم استفاده از ظرفیتهای پیشران صنعت نیشکر که با کمک زیست فناوری به منصه ظهور میرسد همچون بهرهوری نوین و تولید فراوردههای زیستی باارزش از پسماند و پساب نیشکر باقابلیت کاربرد در کشاورزی نیشکر، حوزهی شیلات و آبزی پروری، توجه به ایجاد مسیر سودده اقتصادی و خروجی محور بودن سرمایه گذاریها با تکیه بر ابعادی چون توسعه فناوری و اقتصاد بخشی، نیز از محورهای موردبحث در این جلسه بود.