درباره ما

ستاد توسعه زیست‌فناوری از نظر اجرایی در راستای سیاست ملی کوچک‌سازی بدنه دولت، با پرهیز از گسترش سازمان اداری تلاش دارد تا وظایف و مأموریت‌های خود را بر اساس بهره‌گیری از سرمایه ‌انسانی و امکانات موجود در نهادهای ذیربط با سازماندهی واحدهای ویژه (شورا، کمیته، کارگروه، شبکه) انجام دهد. به منظور تعامل سازنده بین‌بخشی و همگرایی و هدفمند کردن فعالیت‌های زیست‌فناوری کشور، نمایندگانی از همه دستگاه‌های اجرایی مرتبط با زیست‌فناوری و همچنین بخش خصوصی، عضو شورای ستاد هستند.

اهداف ما

اهداف کلی عبارت است از ارتقا دانش و فناوری های زیستی به منظور کسب ثروت و رفاه عمومی ماموریت‌ها نیز شامل: 1- فراهم ‌نمودن بستر رشد و گسترش هوشمند و جهشی زیست‌فناوری در کشور 2- سیاستگذاری، برنامه‌ریزی راهبردی و ارزیابی پیشرفت زیست‌فناوری در کشور 3- هماهنگی ملی و هم‌افزایی منابع و امکانات کشور برای تولید ثروت بیشینه از زیست‌فناوری 4- نظارت بر اجرای سند (برنامه) ملی زیست‌فناوری و اطمینان از تحقق اهداف و برنامه‌های آن 5- کمک به ارتقای سطح علمی و فناوری به‌منظور کسب مقام نخست منطقه و سهم شایسته جهانی 6- رفع موانع و خلاءهای قانونی گسترش زیست‌فناوری در کشور 7- ورود و حمایت‌ از حوزه های فراموش شده و معطل مانده در زنجیره علم تا ثروت در زیست‌فناوری 8- ترویج عمومی و فرهنگ‌‌سازی الگوهای نوین در زیست‌فناوری

  • سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی ملی

  • هماهنگی و هم‌افزایی منابع و امکانات کشور

  • نظارت بر پیشرفت زیست‌فناوری در کشور

تاریخچه ستاد توسعه زیست فناوری

ایجاد و راه‌اندازی کمیته ملی زیست‌فناوری به عنوان نهاد ملی مدیریت توسعه زیست‌فناوری در سال 1379 به صورت کمیته‌ای فرابخشی با عضویت دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط، در واقع نقطه آغازین ساماندهی نظام ملی مدیریت زیست‌فناوری در کشور است. اولین سند ملی زیست‌فناوری به منظور توسعه جهشی و هدفمند این فناوری در کشور، توسط این کمیته آماده شد و در 16 اردیبهشت ماه 1383 به تصویب هیات دولت رسید. بر اساس این سند که نخستین برنامه ملی توسعه زیست‌فناوری است، در تاریخ 19 اردیبهشت ماه سال 1384 با ایجاد شورای عالی زیست‌فناوری برای سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و نظارت ملی در حوزه‌های آموزش، پژوهش و تولید در زیست‌فناوری موافقت شد. این شورا در تیرماه 1386 به دنبال تصمیم دولت برای انحلال تعدادی از شوراهای عالی تعطیل شد و اما نظر به اهمیت و اولویت‌ راهبردی زیست‌فناوری در کشور، راهبردهای زیست‌فناوری در تاریخ 28 آذرماه 1386 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و به دنبال آن ستاد توسعه زیست‌فناوری در تاریخ 29 خرداد ماه 1387 به‌عنوان یکی از ستادهای فناوری‌های راهبردی زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد گردید. در نهایت مصوبه تشکیل ستاد توسعه زیست فناوری نیز در جلسه 705 مورخ 27 دی ماه 1390 ‏شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. بودجه پرداختی میلیارد تومانی ستاد توسعه زیست فناوری در زمینه حمایت‌ها به شرح زیر است.

  • طرح های پژوهشی

    %
  • توسعه زیرساخت

    %
  • توسعه فناوری

    %

همکاران ما در حوزه زیست فناوری

دکتر سحر امین کار

رئیس گروه تولید، تجاری سازی و بازاریابی

دکتر محمدحسین متالهی

دبیر ستاد توسعه‌ زیست‌فناوری

جاوید مختاری

رئیس گروه سرمایه انسانی، آموزش و ترویج

محمد رنجبر دیلمقانی

مدیر امور بین الملل و تبادل فناوری

سید محمدجواد زاهدی

معاون اجرایی ستاد توسعه زیست فناوری

گالری تصاویر

ستاد توسعه زیست فناوری